به گزارش سرویس استان های خبرگزاری «حوزه» ، مراسم چهارمین سالگرد رحلت آیت الله شب زنده دار جهرمی با حضور نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله محمد مهدی شب زنده دار جهرمی فرزند مرحوم آیت الله شبزندهدار و فقهای شورای نگهبان، مسئولان استانی محلی و با استقبال کم نظیر مردم در جهرم برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی، کارشناس مذهبی برنامه تلویزیونی «سمت خدا» در این مراسم، با اشاره به ویژگی عالمان برجسته دینی، گفت: عالمان دینی باید با گفتار، رفتار و سبک زندگی خود، مردم را از ریا به اخلاص دعوت کرده و در مردم افزایش تواضع و بی اعتنایی به دنیا ایجاد کنند.
وی از دیگر ویژگی یک عالم دینی را افزایش ایمان و خداباوری، خیرخواه بودن و عدم ترویج کینه و اختلاف در بین مردم عنوان کرد.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مرحوم آیت الله شب زنده دار جهرمی این ویژگی های ذکر شده را در حد اعلا داشت، تاکید کرد: به فرموده پیامبر عزیز اسلام(ص) مردم با عالمانی همنشینی کنند که دارای این خصوصیات باشند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیتی که به مناسبت ارتحال این عالم جلیل القدر صادر نمودند مرحوم آیت الله شب زنده دار را فقیهی پارسا و پرهیزگار معرفی کردند، گفت: تمام زندگی آیت الله شب زنده دار جهرمی برای خدا بود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی انس با قرآن و تفسیر را در کنار فقاهت از دیگر ویژگی ممتاز آن مرحوم خواند و گفت:همه مردم باید قدر عالمان دینی را دانسته و نه تنها آنها را فراموش نکنند بلکه با مراجعه به آثار آنها راه و روش زندگیشان را بیاموزند.
وی با اشاره به اینکه عالمان دینی همواره منشا خدمات گرانقدری در اسلام بوده اند، بیان کرد: تدوین روایات و احادیث، تدوین فقه شیعه، ترویج دین، مبارزه با انحرافات واستعمار بخشی از فعالیت های این عالمان بوده که با انجام چنین اقدامات مهمی همه ما را مدیون خود کرده اند.
این کارشناس دینی، خاک جهرم را معنویت پرور و معنویت خیز خواند و افزود: برخاستن شخصیت هایی نظیر آیت الله آیت اللهی، آیت الله حق شناس، آیت الله شریعتمداری و آیت الله شب زنده دار از این شهرستان مصداق این مدعا است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی همچنین اشاره ای به سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) توسط وهابیون و تکفیری ها کرد و افزود: این جنایت هرگز نباید فراموش شود.
وی در ادامه ظاهر نگری در آیات الهی، خشونت در عمل و محدود پنداشتن رحمت خدا را از ویژگی این جنایتکاران دانست و گفت:هرجا که آنها در انجام تصمیم خبیثانه خود موفق نشدند به علت وجود عالمان دینی در آنجا بوده است.
گفتنی است، مرحوم آیتالله شب زندهدار از استادان برجسته حوزه علمیه قم بود و بیش از چهل سال سابقه تدریس دروس عالیه را در این حوزه علمیه داشت.
آن مرحوم در دوران تدریس خود، تالیفات بسیاری را از جمله تقریرات دروس خارج فقه و اصول امام خمینی(ره)، حواشی بر تفاسیر مجمعالبیان و المیزان، شرح دعای مکارم الاخلاق و مجموعه یادداشتهای مدون شده پیرامون مسئله امامت را به رشته تحریر در آورده است.
از جمله شاگردان آن فقیه بزرگوار می توان به حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی، شیخ محمدجعفر امامی، محمدجواد فاضل، مهدی شب زنده دار، سید حسن طاهری خرمآبادی، حجت الله ساکی خرمآبادی، علی کریمی جهرمی، شیخ حسین کرمانی، سید جمالالدین دینپرور و محمدمهدی موحدی کرمانی اشاره کرد.
مرحوم آیت الله شب زنده دار جهرمی در روز چهارم مرداد سال ۱۳۹۳ شمسی در سن ۸۵ سالگی به علت بیماری دار فانی را وداع گفت و پس از تشییع، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.